Hoortoestellen

Nieuwste trend: onzichtbare hoortoestellen

De hoortoestellen van de nieuwste generatie zijn uiterst klein. Ze zijn onopvallend te dragen achter het oor, maar ook in het oor of zelfs onzichtbaar in de gehoorgang. Niemand ziet dat u een hoortoestel draagt.

De Gehoorwinkel in Nijkerk volgt de nieuwste ontwikkelingen nauwgezet. Daardoor bent u altijd verzekerd van de meest geavanceerde hoortoestellen. Samen met u kiezen we de beste oplossing uit de vele mogelijkheden. Dit kan een discreet achter het oor gedragen hoortoestel zijn (AHO). Of een toestel dat in het oor wordt gedragen (IHO) of zelfs onzichtbaar in de gehoorgang (CIC of DIC).

AHO-hoortoestellen: achter het oor te dragen
Achter-het oor hoortoestellen zijn van oudsher het meest bekend. Het is in Nederland nog steeds het meest verkochte toestel. Het geluid wordt met een zeer dun slangetje in het oor geleid. Deze kleine apparaatjes zijn heel discreet te dragen, ze vallen nauwelijks op achter het oor. Ze zijn ook geschikt voor mensen met een zwaarder hoorverlies. Ten opzichte van hoortoestellen die in het oor worden gedragen zijn er enkele voordelen. Achter-het-oor hoortoestellen zijn makkelijk in onderhoud, de elektronica bevindt zich buiten het oor en de grotere batterij gaat veelal langer mee.

IHO-hoortoestellen: in het oor te dragen
Een in-het-oor hoortoestel is nauwelijks zichtbaar en zeer onopvallend te dragen. Voor veel mensen is dit een belangrijk voordeel. Door de plaats in het oor blijven de natuurlijke eigenschappen van de oorschelp behouden. Geluiden en stemmen klinken zeer natuurgetrouw. Er zijn diverse varianten. Een ‘gewoon’ IHO-hoortoestel is op maat gemaakt en past precies in de oorschelp. Daarnaast zijn er mini-CIC-hoortoestellen (MIHO) die nagenoeg onzichtbaar in de gehoorgang worden gedragen.

Maar het kan nog kleiner. CIC-hoortoestellen (Completely in Canal) passen helemaal in de gehoorgang en DIC-hoortoestellen (Deep in Canal) zitten diep in de gehoorgang, vlak voor het trommelvlies. Van buitenaf zie je er niets van.

De Gehoorwinkel helpt u de juiste keuze te maken. Dit hangt onder meer af van de mate van het gehoorverlies, de beschikbare ruimte in de gehoorgang en uiteraard uw voorkeur. En voor u beslist: u mag een hoortoestel altijd twee maanden vrijblijvend proberen. Vrijblijvend en zonder kosten.

Meer dan hoortoestellen
Ook voor andere hoorhulpmiddelen bent u bij de Gehoorwinkel in Nijkerk aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment wek- en waarschuwingssystemen, telefoons voor slechthorenden, ringleidingen, luisterhulpen voor radio en televisie, gehoorbeschermers en diverse accessoires.

Geïnteresseerd? Kom snel langs in onze sfeervolle Gehoorwinkel in Nijkerk. Of neem contact op via info@gehoorwinkel.nl of bel 033 245 94 90.