Prijzen en vergoedingen

Basis vergoeding:

Vanuit de basisverzekering komt iedereen in aanmerking voor vergoeding.

Ongeacht welke verzekering u ook heeft, wordt er een vergoeding gegeven vanuit de basisverzekering. Echter zit er wel verschil per verzekeraar in de hoogte hiervan. Wij informeren u graag over de hoogte die voor u geldt.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van hoortoestellen, moet u aan een minimaal gehoorverlies van 35 dB voldoen.
Vanaf 1 januari 2013 worden er geen hoortoestellen meer aangeboden die volledig vergoed worden. De zorgverzekeraar is namelijk verplicht een eigen bijdrage van 25% per hoortoestel te berekenen.
Het verplicht eigen risico is in 2016 €385,-, deze geldt ook voor aanschaf van hoortoestellen. Vanaf 2016 is het eigen risico is niet meer van toepassing op personen jonger dan 18 jaar.
Er wordt gewerkt volgens het Hoorprotocol. Dit houdt in dat u een beperkte keuzevrijheid heeft bij de aanschaf van het hoortoestel. De keuze voor het hoortoestel wordt gemaakt op basis van functiegerichte aanspraak.

Er is met iedere zorgverzekering een afspraak gemaakt over de hoogte van de vergoeding !!

Hieronder vallen ook alle labels van de ACHMEA,(o.a.Zilveren Kruis, Interpolis, Agis, Take Care Now! Pro Life) en  Menzis.

Overzicht aanvullende vergoeding via bron Independer.
https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/gehoorapparaten.aspx

Geïnteresseerd? Kom snel langs in onze sfeervolle Gehoorwinkel in Nijkerk. Of neem contact op via info@gehoorwinkel.nl of bel 033 245 94 90.